Kasti Euroopassa ja Suomessa

Kasti ja kastikäytännöt kulkevat maahanmuuton mukana. Jos uudessa kotimaassa sopivaa, omaan kastiin kuuluvaa aviopuolisoa ei löydy lähipiiristä, hänet etsitään kastin alkuperäiseltä kotiseudulta lehti-ilmoituksella.

Uusissa kotimaissa yhteisöt muotoutuvat kasteittain. Syrjintä jatkuu työpaikoilla ja kouluissa, mutta selvimmin siinä, kenen kanssa voidaan seurustella ja kenet kutsua omaan kotiin.

Englannissa julkaistiin vuonna 2010 kastimaista muuttaneiden keskuudessa tehty laaja tutkimus. Neljä viidesosaa vastaajista oli havainnut kastisortoa uudessa kotimaassaan.

Siirtolaisuus Etelä-Aasian kastimaista Suomeen on ollut kohtalaisen vähäistä. Suurissa kaupungeissa on kuitenkin useita intialaisia ja nepalilaisia ravintoloita, ja yliopistoissa ja korkeakouluissa on opiskelijoita, tutkijoita ja opettajia, jotka ovat kotoisin kastimaista. Toistaiseksi on ollut vaikeaa järjestää yhteisiä tilaisuuksia, joissa dalitit ja yläkasteihin kuuluvat olisivat paikalla samanaikaisesti. Ateriointi on kysymyksistä vaikein.

Share/Bookmark